Den Alternative Klinik

Marlene Hindholm

Marlene Hindholm

Min historie

Når jeg kigger tilbage i mit liv, kan jeg tydeligt se, at der har været stress involveret, hver gang jeg har været syg. Ikke at jeg har været ret meget syg, men skavankerne er alligevel poppet op, hver gang jeg enten har været følelsesmæssigt eller fysisk stresset. De fleste af mine stress-perioder har været positiv stress, der bare har stået på for længe for så at bevæge sig ind fase 2. Jeg er så vågnet op, når kroppen har givet mig tilstrækkeligt med smerter og ubehag.

Når man er stresset og presset på den ene eller anden måde, så passer man ikke så godt på sig selv med hensyn til mad og stimulanser, og det er ret uheldigt, da kroppen trænger til ekstra omsorg i de perioder. Jeg tænker sund mad med masser af vitaminer og mineraler og mental pleje.

Men det orker man bare ikke og hurtigt får man nedbrudt sit fantastiske immunforsvar og rager det ene eller andet skrammel til sig. Samtidig med, at man måske ryger, drikker og spiser lidt for meget.

Jeg blev i tidernes morgen uddannet smørrebrødsjomfru, men har mest arbejdet som kok i udlandet og ellers som skibskok. Det er et meget stressende miljø, og her viste stressen sig som kontakt eksem overfor alt, hvad der var vådt, og det har fuldt mig regelmæssigt siden hen. Jeg var desværre nødt til at skifte erhverv.

Det var nemmere sagt end gjort, da jeg elsker at lave mad. Men når jeg ikke ville høre, så måtte jeg føle, og det videreudviklede sig til fødevareallergi og intolerancer med fordøjelsesproblemer.

Jeg blev omskolet til håndarbejdslærer og arbejdede videre med alt muligt andet.

Efter en god graviditet og fødsel, hvor jeg spiste sundt, holdt op med at ryge, mediterede og gik 4 km dagligt, var jeg i følelsesmæssigt kaos – stress, da jeg selvfølgelig var blevet fyret som skibskok, og vidste, at det var slut med jobs indenfor den branche som alenemor osv, så jeg fik en snert af en fødselsdepression og heftigt eksem.

Jeg blev reiki healer og healede mig selv.
Jeg uddannede mig til kinesiolog, da jeg havde opdaget, hvor vigtigt det var at få vitaminer og mineraler nok.
Jeg fandt ud af, at det var den vej, jeg skulle og tog et hav af kurser, for at dygtiggøre mig.
Måtte blive akupunktør, da den kinesiske medicin TCM har en fantastisk tilgang til livet.

Supplerede med forskellige andre jobs og jeg fik belastet min ryg ved hårdt arbejde, så ryg – og lændesmerter er sidenhen også blevet en fast følgesvend, igen når jeg er presset eller ikke passer på mig selv. Her nåede jeg en fase 3 stress og måtte bruge 5 mdr på at blive mig igen. Der gik det ud over søvn, fordøjelse, tænder og vægtproblemer. Og heldigvis et permanent rygestop denne gang.

10 år efter måtte jeg igen ned med nakken tæt på en fase 3 med følelsesmæssigt stress, med KOL lignende symptomer som hvæsende vejrtrækning og hoste. Det tog mig også flere mdr at komme ovenpå igen.

Jeg har fravalgt medicin indtil den dag, hvor det måske bliver livsvigtigt. Medicin har selvfølgelig sin berettigelse, i den rigtige mængde og på det rigtige tidspunkt. Jeg vil bare hellere prøve noget andet først. Men selvfølgelig har jeg da taget smertestillende af og til.

Udover klinikken samt firma massage, arbejder jeg som handicaphjælper/respiratorisk assistent i faste 12 timers nattevagter. Det kan i perioder stresse min krop, da jeg ikke altid får sovet nok.

Så skulle man ellers tro, at jeg snart havde lært at tøjle stressen, men nej, jeg lærer det nok aldrig helt. Det vil sige – jeg kommer aldrig i fase 3 mere. 

Men jeg elsker at arbejde og bliver sikkert stadig lidt små stresset ind imellem.

Men jeg har da fundet ud af ved egen erfaring at

 • Der skal drikkes meget vand, for at huden ikke tørrer ud indefra
 • Der skal også smøres meget creme på, for at huden ikke tørrer ud udefra
 • Jeg kunne tage eksemet i opløbet ved kun at spise frugt i 3 dage
 • Mit eksem er inflammatorisk og i kritiske perioder skal jeg bruge handsker
 • Mine rygsmerter bliver provokeret af visse fødevarer, vejrlig, psykisk stress, fysisk stress, kulde og fugt lokalt på ryggen og vitaminmangel
 • Mine åndedræts problemer forsvandt efter 2 mdr uden hvede og mælkeprodukter
 • Mine rygsmerter blev bedre, da jeg huskede at spise D vitaminer
 • Mine fodsmerter/ hælspore forsvandt, da jeg begyndte at spise fiskeolie
 • Mit eksem blev også betydeligt bedre af fiskeolie
 • Fugtigt vejr er roden til alt ondt – for mig altså, især hvis det også er meget varmt
 • Når det er fugtigt vejr, skal jeg holde op med at spise brød og ost, så minimere jeg risikoen for både rygsmerter, hvæsen og eksem
 • Vægtproblemer er ikke nemt at fixe, når søvnunderskud og stress kan være en del af hverdagen
 • Meditation kan tage det værste, når jeg kommer lidt op at køre

Jeg håber, du lytter til din krop og giver den, den hjælp, den har brug for

 Ring  2762 8429